Leren op een paard / pony van Coaching Hippique

Heb je nog geen eigen paard / pony?

geen probleem!
Bij ons kan je lessen volgen op een van onze eigen paarden/pony’s.
Onze rijlessen duren een half uur en gaan ik groepjes van 2-3 ruiters. Zo kan er echt gekeken worden naar jouw niveau én is er ruimte om dat te verbeteren.
Maak hier kennis met onze leerpaarden!

Jaapie

Mijn naam is ‘Diablo’. Ook wel professor ‘Jaapie’ genoemd. Christa en ik kennen elkaar al heeeeeel lang, ruim 30 jaar. Samen hebben we al vele kinderen leren ponyrijden. Vaak beginnen we aan de longeerlijn. Als je de eerste onderdelen van een goede houding en zit geleerd hebt in stap, draf en galop, neem ik je mee los door de rijbaan; hoefslag volgen. Stapje voor stapje leren we samen verder over stap, draf en galop en de verschillende figuren. Voor de allerkleinste ben ik heel geschikt, en als je wat groter wordt kun je mooi doorgroeien op mijn stalgenootjes Teun en Pinu.

Teun

Mijn naam is ‘Teun’. Ik ben een fijne stoere Welsh-Cob C-pony met al wat ervaring in dressuur, springen en eventing. Ik vind alles leuk om te doen, maar ik houd er wel van om netjes gereden te worden. Dat leert Christa je graag.

Pinu

Mijn naam is ‘Pinu’. Mijn moeder is een Appaloosa en mijn vader een Welsh. Mijn stokmaat is 1.56m. Dat is precies de grens tussen pony en paard en daarom kan ik goed met ponyruiters, maar ook met volwassenen. Ik ben van alle markten thuis. Als we opdrachten moeten doen met wat meer uitdaging, doe ik goed mijn best! Samen kunnen we ver groeien in het dressuur rijden, of het rijden van een cross/springparcoursje.

Cidin

Mijn naam is ‘Cidin’. Ik ben in Drenthe geboren en via een omreis weer vlakbij huis terecht gekomen. Met Christa heb ik sport gereden en ben ik opgeleid tot het Z springen en L-eventing. Dressuurmatig ben ik heel fijn te rijden. Ik neem je graag mee in mijn lichtvoetige bewegingen. Ook het maken van een sprongetje doe ik nog altijd met plezier!

Tarieven

De rijlessen voor kinderen tot 16 jaar € 20,- per rijles. 10 Rittenkaart € 200,-
Vanaf 16 jaar en volwassenen € 25,- per rijles. 10 Rittenkaart € 250,-

 

Hoe gaan we te werk?

Een half uur voor de rijles ben je aanwezig om het het paard te poetsen en op te zadelen. Ook jij staat klaar in je complete outfit. Vervolgens het paard aan de hand lekker losstappen zorgt voor een goede warming-up. Jullie zijn startklaar om een half uur aan de slag te gaan. Na de rijles wordt het paard overgenomen door een andere ruiter of zorg jij voor een goede cooling down. Je verzorgt je paard netjes na, ruimt alle materialen netjes op en laat het schoon achter. Héérlijk zo’n rijles in de week!
Wil je graag helpen met de dagelijkse verzorging? Wat fijn ..! Samen kunnen we de taken verdelen, vele handen maken licht werk!

 Waarom paardrijden?

Deze prachtige sport maakt het mogelijk dat wij als kind/mens verschillende eigenschappen moeten ontwikkelen om samenspel met het paard te krijgen.. Elementen die in het dagelijks leven ook nodig zijn.
Naast dat je spieren en je hersenen samen druk bezig zijn om je coordinatie en balans op orde te houden te paard, zijn er ook nog tal van andere elementen die paardrijden zo uniek maken. Je leert lichaamstaal te kunnen lezen en met lichaamstaal te spreken; communiceren zonder woorden. Je leert initiatief te nemen, leiderschap te tonen, discipline te hebben, consequent te zijn, vertrouwen te geven en vertrouwen te krijgen. Om te gaan met winst en verlies, leren terugkijken en vooruit te zien. Ook onzekerheden wegnemen, zelfbeheersing, samenwerken en oog krijgen voor detail zijn hele belangrijke ingredienten om succesvol te zijn.
‘Wat een prachtige manier om jezelf praktisch te mogen ontwikkelen in zo’n fijne omgeving tussen mens, dier en natuur.’