Instructie

Coaching Hippique biedt verschillende instructiemogelijkheden aan;

 

* Mini-lessen; ponyrijles voor kinderen op een AB/C/D-pony.

De eerste beginselen van het ponyrijden worden 1 op 1 op een vertrouwde en creatieve manier bijgebracht. De pony kan beschikbaar gesteld worden door Coaching Hippique. Dit zijn heel ervaren pony’s die al meerdere ruiters in het zadel hebben geholpen en hen hebben laten doorgroeien tot een hoger niveau.
Het contact tussen de ruiter, de  pony en de  instructeur is erg belangrijk.  De juiste houding en zit van de ruiter, het leren volgen van de verschillende bewegingen als ook zichzelf leren balanceren op de ponyrug komen ruimschoots  aan bod. Daarnaast leren de jonge ruitertjes de pony te begrijpen, als ook het leren communiceren en samenwerken met  de pony.

Tarief; vanaf €18,50 per half uur, € 21,- per half uur vanaf 16 jaar.
Er zal gewerkt gaan worden met een 10 rittenkaart of losse lessen.
De betaalde lessen blijven onbeperkt geldig.
Naarmate de vaardigheid van de ruiter toe neemt zal dit overgaan in duo-lessen.
Afhankelijk van het niveau als ook de tijdsplanning kan de groepsgrootte toenemen tot max. 3-4 ruiters.
 

 

 

* Prive-instructie;  Dresuur – Springen – SGW

Mocht je beschikken over een eigen paard / pony en  ambities hebben voor de sport, dan is  (prive)-instructie de juise manier om je ontwikkeling als combinatie in goede banen te leiden. Om paard /pony en ruiter te laten groeien in hun ontwikkeling, is scholing & opleiding noodzakelijk.

Investeren in jezelf als ruiter is essentieel  om de rijkunst succesvol te kunnen beoefenen. Hoe talentvol we ook zijn, het ABC van de rijkunst moet doorlopen worden om uiteindelijk -als combinatie-  in harmonie ’geschoold’  samen te kunnen werken. Er kan  toegewerkt worden naar een beoogt doel; bijv. een wedstrijdklassering.   Een optimale voorbereiding en een realistiche blik voorkomt verassingen en teleurstellingen. Daarentegen brengt succes positieve energie, motivatie en plezier. En dat smaakt vaak naar meer..!

Tarief; € 35,00 per uur voor rijles (exclusief voorrijdkosten op locatie).

               € 40,00 per uur voor springles.

 

 

* Groeps-instructie;

Ook is het mogelijk om met meerdere combinaties lessen te volgen. Afhankelijk van niveau en  interesses kan er een groepje gevormd worden. De les verloopt gezamelijk, waarbij er ruimte is voor  individuele aandacht met specifieke aanwijzingen.

Tarief;  op aanvraag.