Introductie

Olgaline
(Uniform x Chronos)
Pleunaline
(Contango.Formateur)

 

 

Mijn naam is Christa Hogendoorn, al van jongs af aan heb ik graag pony gereden. Later heb ik de overstap gemaakt naar het paardrijden. Een fanatieke sporter in diverse disciplines; dressuur, springen, eventing en 4 tallen. Mijn interesse trok zich breed uit waardoor ik mij de afgelopen jaren heel allround heb kunnen specialiseren.

 

In 2006  heb ik mijn MBO-diploma Bedrijfsleider / Instructeur behaald aan het NHB Deurne. Vervolgens heb ik mij 2 jaar verder gespecialiseerd als trainer/coach dressuur én trainer/coach springen, wat mij het HBO-diploma Educatief kennismanager opleverde van de STOAS Hogeschool te Dronten.

 

 

 

 

Gedurende deze 5-jarige opleiding heb ik op diverse professionele bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen en mij mogen ontwikkelen tot wie ik nu geworden ben. Mijn hartelijk dank daarvoor.

  • Paardencentrum de Dalhoeve te Wamel
  • Dresuurstal Hulsman te Schalkwijk
  • Stal Maarse te Middenbeemster
  • Tim Coomans, Dutch Sport Horses te Oud – Beijerland
  • Hogeschool Inholland te Delft
  • Albert Voorn, Golden Dream Stabels te Evertsoord – Springinstructie

Na afronding van mijn studie heb ik op een aantal plaatsen werkervaring opgedaan. ;

  • De Dalhoeve te Wamel, stalruiter voor de jonge dressuurpaarden, als ook het uitbrengen op jonge paarden wedstrijden, IBOP-proeven e.d.
  • Stal Jeroen Heijmans te Woubrugge, stalruiter voor de handel – & sportpaarden, als ook het uitbrengen op springwedstrijden.
  • Stal Kramer te Oud Beijerland, stalruiter voor de jonge springpaarden, als ook het uitbrengen op wedstrijden, IBOP-proeven e.d.

 

Naast de brede sport trekt de fokkerij ook mijn interesse en ben ik actief lid van het Jong KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland). Diverse cursussen en excursies geven ook daarin weer bagage mee voor de toekomst.

In de sport ben ik breed actief, op jonge paarden wedstrijden, daarbij heb ik ook diverse paarden opgeleid en uitgebracht tot Z2 dressuur, Z springen en Z-SGW.

Laressa
(Cantos x Denver)

 

Scholing & training van (jonge) paarden, als ook de scholing van ruiters / amazones doe ik met veel toewijding, enthousiasme en plezier!

Harmonie tussen ruiter &  paard, discipline, stapsgewijs werken,  houding & zit van de ruiter, als ook het ontwikkelen van het ruitergevoel staan daarbij centraal.