Super SGW seizoen


Daar waar in het voorjaar rond maart de oefencrossen weer beginnen en in oktober van het jaar de laatste crosswedstrijden gereden worden is het altijd mooi om terug te kunnen blikken op het verlopen seizoen. Een heel mooi seizoen!
Ondanks dat het weer een aantal keer te veel nattigheid bracht zijn er ook vele SGW-wedstrijden geweest onder optimale omstandigheden in prachtige natuurgebieden.
Dit jaar heb ik gebruikt om mijn ervaring in het SGW rijden verder uit te breiden. Veel wedstrijden bezocht waar ik nog niet eerder deelgenomen had, zoals SGW Etten Leur, SGW Westdorpe, SGW Texel, SGW Hattem.
Niet alleen mijn ervaring in het rijden wil ik verder ontwikkelen, ook mijn kennis over deze prachtige eventingsport wilde ik graag verder uitbreiden.
Daarnaast ook mijn houding, kennis en vaardigheden als instructeur naar een hoger niveau willen brengen heeft mij deze zomer de KNHS-module (specialisatie-opleiding) tot Eventing-Instructeur doen volgen. Heel interessant! Examen positief afgerond en diverse stages gevolgd.
Echt een verrijking!
Door de theorie en de praktijk te koppelen maken we sprongen vooruit.
Deelname aan het NK Eventing met 2 paarden klasse L.
Later dit seizoen in september met Eye Catcher (v. Viceroy) de overstap gemaakt naar de klasse M SGW.
Zij presteerde het de eerste 2 wedstrijden in de klasse M direct foutloos af te leggen, wat 2 x een vierde plaats opleverde in het klassement.

Ook ben ik graag actief mijn passie voor deze sport over te brengen.
Dit seizoen zijn er al diverse crosslessen geweest.
Enthousiaste combinaties in vertrouwen kennis laten maken deze tak van sport & indien gewenst hen daarin door laten groeien als goede allrounder.
Een goede correcte dressuurproef kunnen rijden, een foutloos springparcours met controle over houding en tempo van het paard, waarna de uitdaging ligt in het foutloos afleggen van het crossparcours.
Hoe hoger de klasse, hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe nauwkeuriger de afstelling / samenwerking tussen ruiter&paard!

Bijzondere vermelding waard van een lesklant van Coaching Hippique;
Fleur van Hagen & haar Vivaldi (v. OO Seven) hebben ook het plezier & de uitdaging gevonden in de Eventingsport.
Na jaren werken aan de basis in het dressuurwerk, een sprongetje gaan maken, het gereden zijn in het springparcours steeds beter onder controle willen krijgen en daarnaast ook in een hoger tempo de uitdaging aangaan van het rijden van een foutloos crossparcours…
Dát is wat haar begin oktober 2016 de titel opleverde; ‘Zuid Hollands-kampioen SGW klasse B paarden’.
Met een score van 219punten voor de B-dresuurproef, een foutloos B springparcours en een foutloze B cross met haarzelfde paard.
Een eindtotaal van 28.5 strafpunten. Fleur, van harte gefeliciteerd!
Voor haar een uitdaging om daar nog eens een PR van te maken..! …Doelen mag je stellen, maar bovenal genieten van deze mooie sport die steeds populairder wordt.

http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=253449